Изпрати запитване

История

Името

Името ИНТЕРПРЕД е свързано с осъществяването на международно търговско сътрудничество между България, Западна Европа, САЩ и Канада.

Сдружение „ИНТЕРПРЕД“ е създадено през м. април 1969 г. като държавно предприятие с изключителни права за представителство и търговско посредничество на чуждестранни фирми в България.

В миналото дейността се е осъществявала чрез обособените към сдружението специализирани бюра, които са съществували като външнотърговски агенции до 1998 г. С течение на годините броят на представляваните от Сдружение „ИНТЕРПРЕД“ чуждестранни фирми се е увеличавал и през 1988 г. вече били 1029 – сред тях имало водещи компании от Западна Европа, САЩ и Канада.

WTCA членство

През 1985 г. Сдружение „ИНТЕРПРЕД“ е прието за редовен член на World Trade Centers Association (WTCA). Това е началото на унифицирането на дейностите на ИНТЕРПРЕД с пакета от бизнес услуги, предлагани от другите световни търговски центрове по света. Паралелно с това ИНТЕРПРЕД продължава да предоставя услугите за представителска и външнотърговска дейност. 

Първата бизнес сграда в България

През 1986 г. с официалното си откриване сградата на ИНТЕРПРЕД става ПЪРВАТА БИЗНЕС СГРАДА в България. Построяването на сградата на ИНТЕРПРЕД е възложено на проф. арх. Владимир Роменски и арх. Иван Янков, а проектът е изпълнен със съдействието на повечето големи български строителни фирми, като главен изпълнител е испанската фирма „Осиса“.

През 1996 г. Сдружение „ИНТЕРПРЕД“ е удостоено със „Сертификат за стандарт и качество на услугите“ от WTCA.

Основните услуги и дейности са: отдаване под наем на офиси, паркинги, конферентни зали; организиране на бизнес срещи и търговски мисии; създаване на Trade Point съвместно с UNCTAD в рамките на Световен търговски център София. 

До 2002 г. дружеството е собственост на корпорация Деу Корпорейшън и е под нейно управление.
 

ИНТЕРПРЕД - БОЯНА

ИНТЕРПРЕД - БОЯНА

София, Манастирски ливади - Изток пк. 1404, ул. "Спас Соколов" 7
Виж на картата Контакти LinkedIn